Syksyllä itse tekemään

kesäistä tunnelmaa syksyn fiiliksiin

SYKSYN TOIMINTAA

Ti 9.10. virkkausilta

järjestetään klo 18-20
kurssimaksu 10€ sisältää ohjauksen sekä jämälankaa harjoitteluun, ota oma virkkuukoukku mukaan tai osta meiltä edullisesti
illan sisältönä a) isoäidinneliö ja b) salomonin solmu
isoäidinneliön mallilla voit virkata muun muassa lämpimät tuolinpäälliset Pirtin Kehräämön upeista hahtuvalangoista
salomonin solmulla virkkailet esimerkiksi mukavan, kevyen huivin
->  osallistujille alennuksia sekä hahtuvalangoista että huivilangoista!
mukaan mahtuu 6 ensimmäisenä ilmoittautunutta
ilmoittaudu sähköpostitse nukkeri.oy@gmail.com tai puhelimitse 0447310092 viimeistään sunnuntaina 7.10.

To 18.10. villasukka kärjestä

järjestetään klo 17-20
kurssimaksu 13€ sisältää ohjauksen sekä mallisukan materiaalin (ota omat noin koon 3 sukkapuikot mukaan tai osta meiltä edullisesti)
illan aikana kudotaan pieni mallisukka kärjestä aloittaen
mukaan mahtuu 6 ensimmäisenä ilmoittautunutta
ilmoittaudu sähköpostitse nukkeri.oy@gmail.com tai puhelimitse 0447310092 viimeistään tiistaina 16.10.

ALKUSYKSY

Pe 31.8. tappikangaspuut – lämmin penkinpäällinen kutoen

järjestetään klo 17-20
mukaan mahtuu 5 ensimmäisenä ilmoittautunutta, ilmoittautumiset  ke 29.8. mennessä sähköpostitse nukkeri.oy@gmail.com tai puhelimitse +358447310092
illan ohjausmaksu on 15€ ja valmiista töistä maksetaan materiaalimaksut käytetyn kuteen osalta

To 13.9. neuleilta – vanhan ajan tossu sekä kalanruotoneule

järjestetään klo 17-20 – heti klo 17 ei ole välttämätöntä saapua, mutta kerro ilmoittautumisen yhteydessä jos tulet myöhemmin ja varaa koulutukseen joka tapauksessa vähintään kaksi tuntia aikaa
mukaan mahtuu 5+5 ensimmäisenä ilmoittautunutta, ilmoittautumiset ti 11.9. mennessä sähköpostitse nukkeri.oy@gmail.com tai puhelimitse +358447310092
ilta sisältää kaksi päällekkäistä koulutusta, kerro ilmoittautuessasi kumpaan osallistut (toista voi toki ohessa kuunnella ja ohjeenkin saa mukaansa, mutta vain yhtä ehtii opettelemaan)
illan ohjausmaksu on 10€ – ota mukaasi pitkät paripuikot kokoa 3-4 sekä tossuihin kahta eriväristä villalankaa tai kalanruotoneuleeseen haluamaasi lankaa (tehdään tiskirätti) – voit myös ostaa puikot ja langat meiltä 🙂

Ma 24.9. makramee – solmeile seinävaate tai unisieppari

järjestetään klo 17-21 – kaksi aloitusryhmää: ensin täytetään klo 17 alkava ja sitten klo 18 alkava, työskentelyyn varattu lähtökohtaisesti kolme tuntia aikaa
mukaan mahtuu 10 ensimmäisenä ilmoittautunutta (5 per aloitusryhmä), ilmoittautumiset la 22.9. mennessä sähköpostitse nukkeri.oy@gmail.com tai puhelimitse +358447310092
kerro ilmoittautuessasi, mitä työtä haluat tehdä ja millaista värimaailmaa työhösi toivot
illan ohjausmaksu on 15€ ja valmiista töistä maksetaan materiaalimaksut

Kaikille avoimet kässäillat parillisilla viikoilla
keskiviikkoisin klo 18-20

Kässäillat jatkuvat kesän jälkeen, syksyn ensimmäinen kässäilta on 22.8.  🙂
Nappaa mukaasi keskeneräinen käsityö ja tule jatkamaan työtäsi TAI tule ideoimaan uutta tekemistä TAI tule jutustelemaan hyvässä seurassa lämpimän kupposen ääressä

Myymälän kesäaukioloajat 2018

apila
Kesäinen apila

Kesäiset aukioloajat eivät vastaa normaaleja aukioloaikoja ja vaihtelevat kesän myötä. Ole tarkkana ja tsekkaa tästä, miten palvelemme 🙂

Tässä kootusti kesäaukioloajat:

JUHANNUSVIIKKO
avoinna ke 20. ja to 21.6. normaalein aukioloajoin

JUHANNUKSEN JÄLKEINEN VIIKKO
koko viikko eli 25.6.-1.7. suljettu

HEINÄKUUSSA
tiistait, keskiviikot, torstait normaalein aukioloajoin kolme ensimmäistä viikkoa eli 2.-22.7.
heinäkuun loppu suljettu eli 23.7. ->

merellistä meininkiä tiedossa Naantalissa, Unikeon markkinat
merellistä meininkiä

BONUS:
Heinäkuun 26. ja 27.7. olemme mukana Unikeon markkinoilla Naantalissa!

 

 

 

ELOKUUSSA
elokuun alku suljettu eli <- 12.8.
13.8. -> normaalit aukioloajat lauantaita lukuunottamatta eli ti, ke, to, pe

Normaalit aukioloajat

Ja kertauksena, mitä ne normaalit aukioloajat ovat:
tiistai, keskiviikko 13-18
torstai, perjantai 13-17
lauantai 10-14

Lisäksi avoinna sovitusti ja sisään saa aina piipahtaa, kun liikkeessä ollaan.

nukkeri, kesäaukioloajat
Nukkerin logo, jotta tiedät kenen kesäaukioloajat ovat puheenaiheena

Kovia uutuuksia

Puuleimasimet

Nämä Blockwallahin puuleimasimet ovat intialaista käsityötä eli jokainen leimasin on käsinkaiverrettu. Leimasinten puu on seesampuuta ja muotoiltu hyvin käteensopivaksi.
Nämä leimasimet sopivat erinomaisesti kankaanpainantaan kangasmaalien avulla, mutta voit käyttää niitä myös esimerkiksi korttiaskarteluun tai erilaisten massojen pintakuviointiin.

Kivaa puuhaa ja siistiä jälkeä

Elämää joulutorilla, käsitöiden hyötyjä

Nukkeri julkaisi joulukalenterinaan sekä Facebook- että Instagram-tileillään päivittäin kuvia ja tekstejä otsikolla “elämää joulutorilla”.

Tässä kootusti käsitöiden hyötyjä, jotka julkaistiin aina parillisina päivinä.

2.12.

Haasta itsesi! Tiesitkö, että käsitöiden teko on vaikea kognitiivinen prosessi, joka edellyttää jatkuvaa suunnittelua ja ongelmanratkaisua. Uuden tekniikan tai työn opetteluun voi liittyä kokemus iloisesta stressistä. Kun työ takkuaa, ajatus ohjeen tai ohjaavan kaverin tuesta kannattelee tekemistä. Myös tutun työn tekeminen on kognitiivisesti haastavaa pakottaen useat aivoalueet työskentelemään aktiivisesti.

4.12.

Ymmärrä juuriasi. Kädentaidot kuuluvat monen suomalaisen perheen perinteisiin. Etenkin vähemmistöissä, kuten saamelaisilla, käsitöihin liittyy arvokasta kultturitietoa.

6.12.

Rakkaudella tehty! Se, joka neuloo/virkkaa/kutoo lahjaksi, tulee samalla ajatelleeksi saajaa. Side lujittuu myös toisin päin. Lahjan saajaa lämmittää tietoisuus siitä, että toinen on käyttänyt aikaansa juuri häntä varten.
Rakkaus voi näkyä myös siinä miten käsitöitä tekee, esim. sinivalkoista neuloessa voi mielessä pyöriä isänmaan rakkaus.

8.12.

Meditaatiota käsillä tehden. Stressaavassa arjessa korostuu palautumisen merkitys. Ajatustyötä tekevälle pötköttely ei palauta yhtä hyvin kuin aktiivinen tekeminen. Mieli vapautuu, kun keho toistaa tuttua ja aika yksinkertaista asiaa, kuten puikkojen tai koukun heiluttelua.

10.12.

Ilmaise itseäsi. Tuunaus ja käsityöt liittyvät vahvasti tarpeeseen elää omanäköistä elämää. Itse tehty tai tuunattu vahvistaa kokemusta omasta pystyvyydestä ja ainutlaatuisuudesta.

12.12.

Kohtaa tunteet!
Asioilla, jotka teet käsilläsi, on suora ja välitön vaikutus aivoihisi. Monet terapiat käyttävät käsitöitä kanavoimaan ongelmallisia tunteita. Itse asiassa monet käsillä tehdyt työt altistavat meidät positiivisimmille ajatuksille ja asenteille.
Käsityöt voivat olla suojakilpi vaikeissa tilanteissa. Kun keskittyy käsityöhön, ikävät asiat on helpompi ottaa vastaan. Käsitöitä tehdessä pulmat ovat hallittavia ja tunteet saavat tulla vähitellen.

14.12.

Jakamisen riemu.
Käsityöilloissa, blogeissa ja erilaisissa ryhmissä esitellään iloisesti omia töitä. Käsityötieteen professori Sinikka Pölläsen mukaan harrastuksen jakamisessa on kyse “samauttavasta keskustelusta”.
Käsityöläiset ovat oman tekemisensä konkareita ja heillä on hallussaan monet kokemuksella karttuneet tiedot ja taidot – olisi typerää olla kysymättä neuvoa, varsinkin kun käsityöläisiä pidetään usein avoimina, reiluina ja hyvinä tyyppeinä.
Töistä puhumisen ja neuvojen jakamisen päihittää kuitenkin mennen tullen rehellinen jakamisen riemu – riemu, ilo ja kunnia antaa toiselle jotain itsetehtyä. Onko se oikeasti omin kätösin tehtyä vai käsityöläiseltä ostettua, se riippuu antajasta.
Miten Sinä jaat käsityön riemua?

16.12.

Aistit hommiin. Keskeneräisenkin työn hypistely tuntuu hyvältä – ja syystä. Olemme kehollisia olentoja ja saamme mielihyvää materiaalien tunnusta, väreistä ja ihan siitäkin, että hallitsemme kehoamme käsitöitä tehdessä tai niitä hypistellessä.

18.12.

Moka on lahja. Jos ei koskaan epäonnistu, onko haastanut itseään tarpeeksi? Kutimen avulla voi turvallisesti opetella sietämään virheitä, sillä työn voi aina purkaa.

20.12.

Kasva ihmisenä! Käsillä tehdessä tottuu siihen, että asiat tapahtuvat joskus hitaasti ja vaikean kautta, mikä opettaa kärsivällisyyttä. Neuloessa vauvannuttua tai virkatessa kotoa muuttavalle lapselle peittoa, voi samalla valmistautua uuteen elämänvaiheeseen.

22.12.

Opi paremmin. Kun kädet askartelevat tutun puuhan parissa, keskittyminen tehostuu. Käsitöitä tehdessä kaikki aivojen osa-alueet aktivoituvat. Kädellä ja etenkin peukalolla, on iso edustus aivoissa.

24.12.

Valmista tuli! Jokainen virkattu tai neulottu rivi vie kohti tavoitetta ja mielihyvää siitä, minkä aikaansaamisen tunne tuo mukanaan.

lue lisää

Elämää joulutorilla, päivien mietteet

Nukkeri julkaisi joulukalenterinaan sekä Facebook- että Instagram-tileillään päivittäin kuvia ja tekstejä otsikolla “elämää joulutorilla”.

Tässä kootusti päivien mietteet, jotka julkaistiin aina parittomina päivinä.

1.12.

Ajattele positiivisesti siitä syystä, että ajatuksesi ovat luovia voimia. Kaikki mikä on ilmestynyt, aineellistunut tai toteutunut, on ensin ollut ajatuksena mielessä. Kaikki saa alkunsa ajatuksesta. Ajatus on luova. Jos se on myönteinen, voit saada ihmeitä aikaan. Jos se taas on kielteinen, saat aikaan ongelmia, sairauksia ja elämänkriisejä. — Kirjailija Axel Fredenholm

3.12.

Onnistuminen on asenne. Se on avoimuutta uusille ideoille, halukkuutta kuunnella, innokkuutta oppia, halua kasvaa ja joustavuutta muuttua. — BJ Gallagher

5.12.

Meillä on vain tämä hetki ja siihen kannattaa tarttua. On äärimmäistä tuhlausta jäädä odottelemaan, mitä elämä ehkä meille joskus mahtaa tarjota, jos sille päälle sattuu. Yhtä turhaa on odottaa, että joku tulee ja korjaa elämäsi. Ei tule eikä korjaa. Sinun on itse rakennettava ihmissuhteesi, löydettävä elämällesi tarkoitus, parannettava elintapasi tai muutettava, mitä muutettava on. Sinä olet vastuussa elämästäsi. — Mikael Jungner

7.12.

Itsemme kehittäminen on loputon tehtävä, mutta pitäisikö meidän periaatteessa luopua kaikista pitkän tähtäimen toimista; silloin sellaisetkin käsitteet kuin harjoitus, kasvatus, kulttuuri ja henkinen tie olisivat mielettömiä. … Onnea viljellään ja se saadaan aikaan vähitellen, pitkän ajan kuluessa. — Matthieu Ricard

9.12.

Elämä ei ole odottamista, toivomista ja haaveilemista, se on tekemistä, olemista ja joksikin tulemista. Se on sitä mitä aiot tehdä sen jälkeen kun olet lukenut tämän. — Mike Dooley

11.12.

Päätä mitkä ovat korkeimmat arvosi ja päämääräsi. Ole rohkea ja sano hymyillen ja anteeksi pyytämättä ’ei’ muille asioille. Ja kun teet näin, entistä isompi ’kyllä’ hehkuu sisälläsi. — Stephen Covey

13.12.

Ihan turhaan tuotakin tuskailet jos päivä ei pilkota polkusi yllä.
Se valo, jota ulkoa löydä et, sehän rintasi luolassa loimuu kyllä. — Aaro Hellaakoski

15.12.

Ihminen, joka ei osaa rentoutua, ei osaa elää kuin ihminen. En tietenkään yritä puolustella laiskottelua. Mutta ihminen ei ole väsymätön kone, vaan sielun ja ruumiin kokonaisuus, joka tarvitsee toistuvaa uudistumista. — Oskari Juurikkala

17.12.

Kylvä ajatus; korjaa teko.
Kylvä teko; korjaa tapa.
Kylvä tapa; korjaa luonne.
Kylvä luonne; korjaa kohtalo.
— Kirjailija Samuel Smiles

19.12.

Kaupunkilaiset ja nuoriso elävät toista aikaa, kaikki alle seitsemänkymmentävuotiaat. Sen ajan nimi on kiire. Joka on oman pään keksintö. Kärsimättömyydeksi sellaista pitäisi sanoa. Joka taas on sitä että ihmiset eivät malta kärsiä vaikka kyllä kannattaisi. Kärsimyksen jälkeen pienikin helpotus tuntuu hyvältä. Mutta kun kaikki on koko ajan helppoa, niin mikään ei oikeastaan tunnu helpolta. — Mielensäpahoittaja

21.12.

Kuka tahansa hölmö osaa kritisoida, tuomita ja valittaa – ja niin useimmat hölmöt tekevätkin, mutta vaatii luonnetta ja itsehillintää olla ymmärtävä ja anteeksiantava. — Dale Carnegie

23.12.

Näin viime yönä unta tuhannen vuoden kuluttua elävistä jälkeläisistämme. Kysyin heiltä, kuinka vastoin kaikkia odotuksia ihmiskunnan onnistui jatkaa elämäänsä kokonaisella vuosituhannella. He kertoivat minulle, että temppu tehtiin yksinkertaisesti: asettamalla elämä kuoleman edelle kaikissa tilanteissa, siinäkin tapauksessa, että oma kunnia oli vaakalaudalla. Ihmiset kestivät kaikenlaisia loukkauksia ja solvauksia ja pettymyksiä ilman että turvautuivat itsemurhaan tai murhaan. Myös he olivat ihmisiä, jotka loukkaavat ja solvaavat ja aiheuttavat pettymyksiä. — Kurt Vonnegut

lue lisää

Isänpäivä lähestyy – sopiva muistaminen tuntuu vaikealta

 

 

 

 

Isä, ukki, vaari, pappa, faffa, farmor jne, jne… on oman päivänsä ansainnut ja häntä haluaisi silloin muistaa. Mutta miten?!

Lahjan keksiminen miehelle tuntuu usein vaikealta. Emmekä me todellakaan lupaa tähän mitään maailmaa mullistavaa muutosta 😀

 

Mutta tässä vaikkapa täksi isänpäiväksi hyvät vinkit:
– Nukkeri myy Virkkuukoukkusen mukeja, joiden ihanissa kuoseissa ja teksteissä on myös miehet huomioitu – onhan mies aika huippu heppu 🙂
– Nukkerissa ovat puikot ja kangaspuut heiluneet ja lopputuloksissa on ajateltu myös miehiä: löytyy lapasia, villasukkia ja kaulahuiveja – näiden lämmöllä pärjää Pohjolan talvessa
– paketin kuin paketin kruunaa ajatuksella valittu kortti, kortteja on Nukkerissa varsin kiitettävä määrä – tule siis valitsemaan läheisellesi paras

lue lisää

Esittelyssä projekti, joka sopii kaikille :)

Kalevala CAL on peittoprojekti, jossa kukin voi virkata oman Kalevala-aiheisen peiton Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi! Peitto koostuu 24 palasta (ja muutamasta bonuspalasta), sekä liitoksesta, että reunuksesta. Palojen aiheet on poimittu löyhästi Kalevalan aiheista.

Kaikki olennaiset tiedot, sekä linkit kuhunkin peittoruudun ohjeeseen tulevat myöhemmin projektin nettisivuille: http://www.arteeni.fi/kalevalacal-fi.

Peiton ensimmäisen ruudun ohje julkaistaan lauantaina 26.8, jolloin kautta maan juhlitaan “sata päivää sataan” -teemalla. Tämän jälkeen ohjeita julkaistaan ruutu kerrallaan maanantaisin ja perjantaisin, kunnes viimeisenä seuraa vielä yhdistävän reunuksen ohje.

 

NUKKERI ON PROJEKTISSA MUKANA!
Nukkerin omistajat tekevät oman peiton 🙂

 

TULETHAN SINÄKIN MUKAAN?

Voit tehdä peiton haluamistasi langoista. Peittoon tarvitaan kahta eripaksuista lankaa.

lue lisää